От Окръжна прокуратура -Бургас съобщиха, че работят по всички версии по случая със смъртта на 18-годишното момче, което загина в аквапарка в Приморско.

Първоначалното досъдебното производство е било образувано за най-тежкото престъпление от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на лицето С. Г. Г.

От Окръжна прокуратура Бургас обясниха за news.bg, че това не изключва нито една от версиите, включително и че става дума за инцидент.

Към момента са назначени две експертизи. Една трябва да установи какви са причините за смъртта на момчето, а друга е комплексна техническа експертиза на водното съоръжение.

Аквапаркът в Приморско остава затворен  по време на  разследването

Аквапаркът в Приморско остава затворен по време на разследването

Според разпоредителя на парка момчето не е спазило инструкциите за безопасност

От прокуратурата уточняват, че са извършени разпити на множество свидетели, включително и на очевидци на деянието, като предстоят още такива.

По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието.

Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица. 

Управителят на аквапарка в Приморско Николай Михайлов заявi, че на всеки пост има охранител, и че най-вероятно пързалката не е ползвана според указанията, а загиналото момче се е спуснало с главата напред.

"За съжаление не съм пряк свидетел на случилото се, доколкото разбрах, е регистрирано неправилно спускане по пързалката от момчето, не знам от кое точно момче. В момента се води следствие, там вече органите ще кажат какво за какво става дума", обясни Михайлов.

Обяснили на родители на загиналия в аквапарка младеж, че е паднал от 2 метра височина

Обяснили на родители на загиналия в аквапарка младеж, че е паднал от 2 метра височина

По думите им никой не ги потърсил след инцидента

По думите му си има правила за спускане по пързалките, явно младежът не се е спуснал както трябва, спускането се контролира, явно не е спазена инструкцията на служителя.

Припомняме, че аквапаркът остава затворен докато тече разследването.

До момента няма привлечен обвиняем по случая.

Припомняме, че вчера, 8 август, 18-годишен тийнейджър загина, докато се спускаше по екстремна пързалка тип "цунами".

Полицията ще прави втора проверка на аквапарка, където загина младеж

Полицията ще прави втора проверка на аквапарка, където загина младеж

Две момчета се сблъскаха…