Освободиха от ареста Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора. Причината е, че съдът не може да постанови нова мярка, защото все още е в сила предходната - домашен арест, съобщи БНТ.

Припомняме, при спецакция на СДВР в с. Световрачене Венци Боксьора бе проверен дали спазва домашния си арест. След това беше задържан.

Прокурор по делото е Иво Боев. Той поиска най-тежката мярка задържане под стража. Пред районния съд прокурорът каза, че са разпитани свидетели, които са разказвали за хулиганските действия на обвиняемия.

12 са разпитаните до момента свидетели. Те са дали сведения за нападения, които са изцяло инициирани от обвиняемия. След като ги набиел, той дори искал те да работят за него. Затова пострадалите са силно притеснени, защото близки на Боксьора ги карали освен това да оттеглят жалбите си и ги заплашвали със саморазправа.

Спецнадзор по делата спрямо Венци Боксьора

Спецнадзор по делата спрямо Венци Боксьора

Задържан е за 72 ч., по ново обвинение за хулиганство и стара флашка

Защитата от своя страна поиска съдът да не уважи поискана мярка за задържане под стража и каза, че Венцислав е изпълнявал стриктно мярката домашен арест и не е излизал навън. Според нея обвинението е измислено само за да бъде оставен в ареста.

Главсекът: Още 11 служители на МВР се проверяват за задколонието

Главсекът: Още 11 служители на МВР се проверяват за задколонието

Проверява се за полицейски чадър над Венцислав Дамянов - Боксьора

Припомняме, вътрешният министър Бойко Рашков отстрани началника на Второ РПУ в София, заради бездействието му по случая с побойника Венцислав Дамянов - Боксьора от с. Световрачене.

От полицията уточняват, че той само за периода 2006 - 2018 г. е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви. Привличан е в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства, образувани в периода 2004-2018 г. за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на организирана престъпна група; подкуп на длъжностно лице; престъпления с наркотици; управление на МПС с отнета шофьорска книжка. За периода 2005-2019 г. има 8 осъдителни присъди.