цистерна6 336 литра газьол без документ за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Пловдив и служители на реда от Пазарджик. Горивото е открито при проверка на бензиностанция в с. Гелеменово, обл. Пазарджик. На фирмата е съставен акт за нарушение, като законът предвижда глоба в размер два пъти по-голям от дължимия акциз, както и отнемане на горивото.

В четвъртък късно вечерта други 3 500 литра дизелово гориво, маркирано за отопление, бяха задържани при проверка на цистерна без монтирано GPS- устройство, както и документи, доказващи заплащането на акциза. Товарният автомобил е бил паркиран в близост до бензиностанция на пътя между гр. Садово и с. Чешнегирово.

Проверката е осъществена след сигнал на Магистрална полиция в екип от служители на Пловдивска митница, ММГ и ПИП към ОД на МВР Пловдив. От газьола са взети проби с полеви тест за откриване на евромаркер в петролни продукти, като теста е реагирал положително.

Проверени са били и седемте хиляди литра гориво в  резервоарите на бензиностанцията. За тях също не са били представени документи за заплатен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава.