Една година и 11 месеца "лишаване от свобода" е наказанието, което получи Милен Алексиев за това, че е пребил до смърт сина си, който е на бил на 2 години и 9 месеца.

На 16 февруари тази година той е пребил за пореден път детето в дома си в град Девня.

Съдът налага наказание под минимума, тъй като процесът е протекъл при условията на съкратено съдебно следствие и подсъдимият е признал вината си.

Милен Алексиев е прибрал сина си Чочко от социално заведение във Виница, където е бил оставен от майката, преди тя да замине на работа в Гърция, припомнят от Варненския коръжен съд.

Той вече живеел с друга жена, от която също има дете, но решил да се грижи и за първородния си син и го прибрал при себе си.

Милен нанасял биел детето, тъй като се вбесявал от факта, че то няма хигиенни навици и не предупреждава, че има нужда да ходи до тоалетната.

Биел го с пръчка по дупето и по краката, удрял му шамари, блъскал му главата в пода, ритал го и започвал отново.

Няколко дни преди фаталния 16-ти Милен на три пъти пребил жестоко сина си.
При последния побой малкият залитнал, ударил си главичката в леглото и паднал на земята в гърчове.
Едва тогава извикали Бърза медицинска помощ.

Въпреки оперативната намеса, на 16-ти февруари тази година Чочко починал без да излезе от кома, вследствие на тежката черепно-мозъчна травма и отток на мозъка.
Лекарите установяват и множество механични увреждания по тялото на детето, причинени от удари с различни предмети.

Побоите над 2 годишния Чочко били установени и с многобройни свидетелски показания. Съдебно-медицинската експертиза квалифицира уврежданията по детското тяло като средна телесна повреда.