Полицейска операция се провежда в Казанлък, съобщава Нова телевизия.

От сутринта полиция и жандармерия извършват претърсвания и обиски в града.

Единият от проверяваните адреси е къщата на "Малкия Златко" - приближен на Златко Баретата.

Акцията е за противодействие на наркоразпространението и битовата престъпност.

По информация на bTV акцията е насочена и срещу лихварството. Такава се провежда и в Гурково. Участват също ГДБОП и прокуратурата.

БНР съобщава, че на територията на област Стара Загора се провеждат общо три акции за опазване на обществения ред и срещу престъпността, като се позовава на шефа на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

Полицията задържа 9 души при спецакция в област Плевен

Полицията задържа 9 души при спецакция в област Плевен

Проверени са 398 лица и 258 моторни превозни средства

При полицейската акция в Казанлък и Гурково са задържани над 12 души. Иззети са наркотични вещества. Установени са данни за лихварска дейност и за упражняване на принуда върху различни хора, каза по-късно пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от БНТ.

"Тези акции няма да бъдат инцидентни. Обещах и при предходната акция в Гурково, че нито ще е последна и че ще останат така нещата. Ще продължат да се провеждат, докато организираната престъпност по места бъде принудена да установи тази си дейност", подчерта той.

Припомняме, спецакции срещу разпространението на наркотици се проведе вчера и в София и Ямбол, като бяха задържани четирима души.

Отделно беше осъществена и полицейска акция срещу престъпността в Плевенско, която завърши с 9 ареста.