През столицата преминава Поход срещу рака на гърдата. Инициативата е в подкрепа на борбата с коварната болест и бе с начален час 10.00 часа пред Народния театър, информира Дарик радио.

Походът започна с благотворителен базар, на който всеки участникимаше възможност  да закупи новата тениска от благотворителната розова серията и така да дари средства във Фонда за борба с рака на гърдата. Пред Народния театър бе обявено и дарението, направено със събраните средства от кампанията през 2005 г.

В 11.00 часа духов оркестър поведе участниците в Похода по новооткрития булевард „От любов към живота".
На финалната му точка - НДК ще се проведе грандиозен благотворителен концерт, в който ще участват Мария Илиева, Камелия Тодорова, Орлин Горанов, Графа, Мери Бойс Бенд, Александра Раева от „Шоуто на Слави", Мирослава Кацарова, танцьорът Алфредо Торес и други.

Българските музиканти, подкрепящи кампанията, ще облекат своите розови тениски - основният инструмент за събиране на средства за борба с болестта и ще се включат в Похода заедно със стотици столичани.

Звездите са подготвили специална изненада, реверанс към всички участници в похода. „За първи път столичани ще бъдат част от нетрадиционно живо послание, което ще достигне до цяла България. Как точно ще стане това, ще разберете по време на Похода", съобщи певицата Мария Илиева, лице на кампанията за втора поредна година.

Водещи на Похода и благотворителния концерт, ще бъдат най-обичаните гласове на БГ радио - Лора и Наско. Благотворителен базар, томбола с много награди и състезание за детска рисунка очакват участниците в Похода.