Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на бившия управител на "ВиК" Перник Иван Витанов и бившия и.д. кмет на града Севделина Ковачева, съобщават от държавното обвинение. 

Те са обвинени за извършени престъпления, свързани с водната криза в региона.

На 27 януари, че бившият шеф на ВиК-Перник е задържан и обвинен  в безстопанственост. 

Задържаха бившия шеф на ВиК-Перник, обвинен е за безстопанственост

Задържаха бившия шеф на ВиК-Перник, обвинен е за безстопанственост

Витанов е обвинен за умишлена безстопанственост

Припомняме, че Инж. Иван Витанов беше отстранен от поста управител на ВиК - Перник още през ноември миналата година, когато започна водната криза в града. Като причина за отстраняването му беше посочено късното уведомяване за проблема с водата, както и липсата на достатъчно информация, което е довело до напрежение сред хората.

За кризата с водата в Перник се разбра дни след местните избори, които бяха спечелени от БСП и Станислав Владимиров. Той обаче е категоричен, че вина носят управляващите и сигнали за опасност е имало още в началото на годината. Кризата струва постовете както на областния управител Ирена Соколова, така и на управителя на ВиК Перник.

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Заради кризата с водата

Напомняме, че заради водната криза в Перник бе арестуван, бившия екоминистър Нено Димов, а в петък на10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов.

На Витанов е наложено задържане под стража до 72 часа, съобщиха от спецпрокуратурата и обещаха още днес да има официална информация по случая.

Освен Витанов в следствения отдел на прокуратурата е бил призован и зам.-кмет на Перник.