Случаят за връзките между Бенчев и Очите не е първият, да си спомним югоембаргото и ВИС и СИК. Това отсече пред bTV бившият шеф на ГДБОП ген. Румен Миланов.

По думите му има хора в политическата ни класа, които са склонни да правят бързи пари. Димитър Желязко, известен като Митьо Очите, не бил единственият, който ръководи организираната престъпност по морето. "Той също претърпя щети - взривиха жена му през 2001 г. Това, че още стои стабилно, означава, че като държава не се справяме", коментира още събеседникът.

Закопчаха Митьо Очите в Истанбул
Обновена

Закопчаха Митьо Очите в Истанбул

Арестът е извършен тази нощ при съвместна операция

Според Миланов опитът му показвал, че политици от всички цветове у нас търсят контакти с организираната престъпност у нас.

Очите бил донякъде самостоятелен играч, но повече гравитирал към ВИС. В началото не са му помагали политици, мисли още Миланов.

Основният проблем през 2001 година бил, че процесите на организираната престъпност не се разбирали добре от съда и прокуратурата.

Голяма част от представителите на организираната престъпност "избелиха" бизнеса си, като се сдружиха с политици, натърти отново Миланов.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши