Над 300 кг контрабанден тютюн и близо 11 000 къса цигари са иззети при спецоперации в страната, съобщиха от МВР.

Операциите по противодействието на разпространение на акцизни стоки без бандерол са проведени на територията на Благоевградска, Плевенска и Хасковска област.

При проверка на къща в село Буковлък, обитавана от 50-годишен мъж, криминалистите открили 213 чувала и две бали с раздробена жълто-кафява листна маса. Общото тегло е около 300 кг.

Мъжът доброволно предал тютюна, машината за раздробяване на листната маса и електронна везна. По случая е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.

Цигари и тютюн без бандерол са иззели и полицаи от Хасково и Харманли. Контрабандната стока - 4240 къса контрабандни папироси и 4,7 кг нарязан тютюн били открити при претърсване на няколко частни адреса и на лек автомобил.

Спряха контрабанда на 233 кг тютюн и маркови стоки

Спряха контрабанда на 233 кг тютюн и маркови стоки

Обискът е в Драгоман, арестуван е 38-годишен мъж

Тютюневите изделия са предадени с протоколи от собствениците си. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

В дома на 62-годишния Б.Б. униформените открили и иззели общо 6 420 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

Разкриха нарколаборатория и оранжерия в Пазарджик и Славяново

Разкриха нарколаборатория и оранжерия в Пазарджик и Славяново

Иззети са 157 кутии с таблетки за метамфетамин и 57 саксии с марихуана

В търговски обект, ползван от 35-годишния С.Б. са намерени още 180 къса контрабандни цигари. По случаите в Първо РУ Благоевград са заведени преписки и е докладвано на прокуратурата. От МВР уверяват, че работата по случаите продължава.