Арестуваха за 24 часа 38-годишен мъж от Драгоман. Той е задържан от служители на Икономическа полиция от областната дирекция на София и от Сливница. Така е пресечен контрабанден износ на 233 кг тютюн и стотици пакети с маркови стоки менте, съобщиха от МВР.

Полицаите проверили дома на 38- годишен мъж от Драгоман. В различни помещения в имота са намерени и иззети: 233 кг тютюн за наргиле; 85 пакета със спортни обувки; 76 кашона с парфюми; 13 кашона със захарни изделия. Сред иззетите стоки има 13 пакета с луксозни хавлии; два кашона с мъжо бельо; един чувал с дамски чанти; четири пакета блузи ; кашон със спортни елеци. Всички стоки са с логото на световно известни защитени търговски марки.

По първоначални данни стоките били подготвени за износ в чужбина с цел търговия. След оглед по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Действията по пълното документиране на извършеното престъпление продължават под наблюдението на прокуратурата, информират от МВР.