Властите изясняват самоличността на бежанците, които вчера бяха открити в товарен влак на Центалната гара в София.

Полицаите се опитват да установят къде и как бежанците са се качили във влаковата композиция. Изяснява се дали те са влезли във влака на територията на страната ни или са преминали с него границата ни с Туриця.

Мигрантите от Централна гара отиват в Бусманци

Мигрантите от Централна гара отиват в Бусманци

Полицаи разследват дали бежанците са влезли у нас с влака от Турция

Мигрантите са били открити във вагон със скъсан брезент. В хода на акцията полицаите открили и част от бежанците на покрива на влака, което наложи контактната мрежа на БДЖ да бъде спряна за около 1 час и 30 минути.

Припомняме, група от 29 нелегални имигранти беше заловена вчера на Централна гара - София. Бежанците бяха задържани при акция на полицията, организирана по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен влак по направление Турция - Австрия.

Хванаха 29 бежанци на Централна гара в София
Обновена

Хванаха 29 бежанци на Централна гара в София

Влакът е трябвало да пътува за Белград

14 от мигрантите са жени, 9 са мъже, има и 6 деца. По първоначална информация всичките задържани са със сирийски произход. Те обаче нямат документи за самоличност.

Ръководителят на СДВР Ивайло Иванов обясни, че полицаите са били насочени към гарата след подаден сигнал за съмнителни лица на територията на гарата.
Откритите хора са в добро здравословно състояние. Към момента органите на реда проверяват дали чужденците нелегално са преминали границата с влака или вече имат някакъв статут в страната.

Проверка се извършва и на влака. На перона има и камери, записите от които към момента се разглеждат.

Граничари в Турция хванаха 575 мигранти, готови да влязат в България и Гърция

Граничари в Турция хванаха 575 мигранти, готови да влязат в България и Гърция

Бежанците се укривали в села, разположени близо до границата