Товарен влак с бежанци беше спрян на влизане в Централна гара-София, съобщава Нова телевизия.

В композицията са открити чужденци, които са се качили на покрива на един от вагоните.

Спряно е напрежението в мрежата, за да бъдат задържани мигрантите, обясниха от БДЖ.

ООН очаква повече от 2 млн. нови бежанци тази година

ООН очаква повече от 2 млн. нови бежанци тази година

Не достига финансирането на Агенцията на ООН за бежанците

Специализирана полицейска акция е проведена тази вечер от служители на СДВР в района на Централна гара - София, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

В хода й, във вагон на товарен влак, са открити 29 чужди граждани- 14 жени, 6 деца и 9 мъже. Операцията е предприета веднага след подаден сигнал на тел. 112 за лица със съмнително поведение.По първоначални данни задържаните са граждани на Сирия, били са без документи за самоличност.

Те са задържани в арестите на столичните районни управления, в добро здравословно състояние са. Предстоят беседи с тях, ще се установява и дали са преминали нелегално границата ни или са със статут у нас и са искали да напуснат.

Ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че от началото на годината има три случая на задържани във влак, предишни години те са били много повече.Благодарение на постигнат добър синхрон между МВР и БДЖ, от началото на тази година драстично намаляха подобни инциденти, добави и Любомир Илиев от БДЖ.

Влакът е трябвало да пътува за Белград, съобщи БНР.

Папата иска милосърдие към бежанците

Папата иска милосърдие към бежанците

Светият отец посети лагер край Болония

Блокирането на гарата причини закъснения на над 10 пътнически влака с над час. Гарата е пълна с чакащи пътници.

Малко по-късно на място пристигнаха и полицейски екипи. Нелегалните мигранти от Централна гара са били натоварени на полицейски микробуси, с които са били откарани към 2-ро и 3-то РПУ.

Към момента се изяснява дали нелегалните мигранти са пътували от Турция и са искали да продължат за Сърбия или за Западна Европа, или са се качили на Централна гара в София, тъй като на един от вагоните е намерен и срязан брезент.