Полицаите направили всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив. В това увери пред БТВ заместник-началник комисарят Димитър Кошов от "Криминална полиция".

При установяването на сигнала къде се укрива Зайков, полицията тръгнала натам. След като се насочили срещу него, Стоян Зайков произвел изстрел срещу полицията. Полицаите обаче не стреляли срещу него, а отправили предупредителни изстрели в небето, за да остави оръжието и да се предаде, разясни комисар Кошов.

След като се самоубил, полицаите намерили ловно оръжие, което имало малки манипулации по него.

Полицията откри следи от Стоян Зайков край Костенец
Обновена

Полицията откри следи от Стоян Зайков край Костенец

Той се укривал във вили в района на Долна баня

Зайков бил засечен с хубав анализ, че ползва дерета, корита на реки и точно в такава местност бил засечен. Гражданите също съдействали на полицията, но имало страх в тях. Зайков не е имал контакт с близките и не е имало друг човек, който да му помага.

При издирването му в гористите местности, ловджиите споделили с полицаите, че Зайков бил добър в укриването и трябвало да се приготвят да го търсят до зимния сезон, посочи Кошов.

Зам.-началник Кошов изтъкна, че Зайков не би се предал, ако не се беше самоубил и го описа като човек с висока оценка за себе си и с изключително високо его.

Припомняме, след 20-дневно издирване на 29 май стана ясно, че Зайков се е самоубил след престрелка с полицията.

Посочиха пропуски на службите при операцията в Костенец
Обновена

Посочиха пропуски на службите при операцията в Костенец

Според криминалиста Ботьо Ботев

Стоян Зайков, който преби и уби приятелката си на Милена на 9 май в Костенец. Няколко дни по-късно с огнестрелна рана бе открит убит и братовчед и съсед на Зайков. Полицията проведе масирана акция в района по издирването му, като на два пъти бяха откривани следи от Зайков. Наложи се от Костенец да бъдат изселени потенциални жертви на издирвания. Вчера вечерта Стоян Зайков е бил засечен от служители на Гранична полиция и е възникнала престрелка. По-късно тялото на Зайков е открито с огнестрелна рана в торса. Според версията на МВР смъртта на Зайков е самоубийство и полицаите не са стреляли по него, а предупредително.

Да се разследват действията на МВР В Костенец, призова ген. Атанасов

Да се разследват действията на МВР В Костенец, призова ген. Атанасов

Дали става въпрос за убийство или самоубийство на Зайков, питат демократите