Освен блокиране на кръстовища други нарушения на обществения ред не са установени. Това заяви главен инспектор Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция" на брифинг СДВР.

Вчера била подадена информация от протестиращите на полицията за двама човека в неадекватно състояние и поведение. В резултат на предприетите действия на полицията било установено, че един от двамата бил без документи за самоличност, а другият бил отстранен от района на протеста.

Към момента блокирани са три кръстовища и полицията предполага, че в днешния ден ще има отново нерегламентирано протестно мероприятие.

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Майките от "Системата ни убива" стигнаха до "Орлов мост"

По информация на полицията от сутринта на площад "Орлов мост" в час пик сутринта имало 23 палатки, 9 шатри и присъствието на около 30 човека. На Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри и са присъствали 12 човека, а на площада пред президентството е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека.

Полицията уважава правото на протест на всички граждани, но да се съборазяват с останалите живущи в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на хората. От страна на СДВР се приемат всички мерки за недопускане нарушението на обществения ред.