Полицейските служители в Пазарджик активно издирват 18-годишен младеж, заподозрян в убийството на 21-годишен мъж в квартал "Запад" снощи около 19 часа. Една от версиите за мотива на престъплението сочи конфликт заради момиче, съобщава БНР.

По време на нападението заподозреният е използвал нож, като е нанесъл животозастрашаващи прободни рани на жертвата. "Младият мъж е починал на място след получилите се тежки наранявания", обясни говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

По непотвърдена информация, докато Ангел З. се разхождал с приятелката си Дарина в квартал "Запад", до тях дошъл 18-годишният Никола Р.. Той нападнал Ангел с нож и го ранил смъртоносно в корема.

След инцидента е направена незабавна блокада на района и е проведен детайлен оглед на мястото на престъплението съвместно със съдебен лекар. Уведомена е Окръжната прокуратура в Пазарджик и дежурния прокурор.

"Полицейските служители вече са установили самоличността на извършителя - 18-годишен жител на Пазарджик. Той е избягал от местопроизшествието с лек автомобил и в момента е в неизвестност", добави Стоянов.

В момента се извършват интензивни оперативно-издирвателни мероприятия за намирането и задържането на заподозрения. Продължава работата по образуваното досъдебно производство. Говорителят на Областна дирекция на МВР в Пазарджик подчерта, че случаят се разглежда с особено внимание и всички усилия се концентрират в посока намирането на извършителя.

Масови арести при полицейска акция в Пазарджик

Масови арести при полицейска акция в Пазарджик

Задържани са 15 лица