При спецакция полицаите от ОДМВР Пазарджик са открили множество фалшиви документи. Ментетата са използвани за първоначална регистрация на автомобили.

В операцията, под наблюдението на прокуратурата, са участвали служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в града.

По време на акцията униформените са претърсили пет помещения в Пазарджик. Те се намирали близо до сградата на "Пътна полиция". В тези помещения предимно са се сключвали застраховки, заплащали са се такси и са се подготвяли документи за регистрация и пререгистрация на МПС.

Органите на реда проверили и една автокъща в града, където са открили много бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи.

На място са намерени и непопълнени бланки на френски регистрационни талони, фактури на хартия или в електронен вид, удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица.

Полицаите са иззели от проверените обекти преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и др. Освен това един мъж от Пазарджик е със заповед за арест за 24 часа.