В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8465 моторни превозни средства, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

Извършен е контрол на 10969 водачи и пътници. Съставени са 2299 фиша и 641 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 9 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 промила, а един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, шестима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 2339 МПС и 2697 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 672 фиша и 172 акта. Установени са четирима, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Четирима са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

За денонощие МВР хвана по 1 пиян шофьор на всеки час

За денонощие МВР хвана по 1 пиян шофьор на всеки час

Установени са и 8 водачи под въздействието на наркотици