Пловдивският окръжен съд остави в ареста Илия Стоичков - мъжа, който преби 70-годишния преподавател доц. Стефан Нейков. Срещу 42-годишния мъж има обвинение, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил доц. Нейков, който е починал след жесток побой с бейзболна бухалка, съобщи БНТ.

Пловдивският преподавател убит от съпруг на своя студентка

Пловдивският преподавател убит от съпруг на своя студентка

След побоя съпрузите го оставили до личния му автомобил

Побоят е станал извън Пловдив, близо до село Оризари, където пострадалият е бил примамен от Стоичков и съпругата му Иванка, негова бивша студентка.

По думите на прокурора Георги Пенев пострадалият две рани на главата, емболия, множество счупени ребра, кръвонасядания и разкъсване на аналния отвор, причинено от бухалката. Отнет му бил и златен синджир, който Стоичков заложил, допълни Пенев.

По данни на разследването Иванка и убитият са имали връзка през 2005 година, но тя прекъснала обучението си. Сега поискала да поднови следването си и се свързала с Нейков, за да й помогне. Според показанията на задържания, преподавателят започнал да я изнудва за секс.

Сексуален тормоз е основният мотив за убийството на пловдивския преподавател

Сексуален тормоз е основният мотив за убийството на пловдивския преподавател

20 години затвор може да получи обвиняемият за убийството

Илия Стоичков твърди, че не искал да убива жертвата, а само да я сплаши. След побоя съпрузите закарали пребития до района на Военна болница, където е намерен от полицията.

Припомняме, на 3 юли бе открит до колата си пребития доц. Стефан Нейков. Основната версия е, че е имало сексуален тормоз от негова страна към студентка, която е съпруга на обвиняемия Илия Стоичков.