Постоянен арест получи шофьорът, врязал колата си в два патрулни автомобила, съобщиха от Апелативната прокуратура на Бургас.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас

Двама полицаи пострадаха при гонка в Бургас
Обновена

Двама полицаи пострадаха при гонка в Бургас

Обвиниха шофьора и спътника му

С.Г. е обвинен за заплаха с цел принуда спрямо полицай, за катастрофа при управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, при която е пострадал полицейски служител и за бягство от местопроизшествието.

С.Г. е обвинен за това, че на 23 юли 2022г. в местността "Пода" в гр. Бургас е заплашил полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка.

Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал.1 от НК.

Мъжът е обвинен и за това, че същият ден отново в гр. Бургас е причинил средна телесна повреда - фрактура на лявата ръка на полицейски служител

Дрогиран водач беше задържан след гонка с полицията в Бургас

Дрогиран водач беше задържан след гонка с полицията в Бургас

Той не спрял на подаден сигнал със стоппалка

Това е станало след употреба на наркотични вещества-"метамфетамин" и "амфетамин", установено по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б."а", вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.