Състав на Врачанския окръжен съд определи днес постоянна мярка "задържане под стража" на тримата младежи, обвинени за побоя над Ивалин Таралански, довел до смъртта му, информираха от пресцентъра на МВР.

Четирийсет и три годишният мъж беше намерен пребит до смърт в белослатинското село Галиче вечерта на 4 февруари. От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че по главата и дясното рамо на Таралански са нанесени множество удари с тъп предмет, довели до смъртта му.

При разследването по "горещи следи" полицията задържа като евентуални извършители на тежкото престъпление трима младежи - Митко Б., на 17 години, Васил Шимбов, на 18 години, и двамата живеещи в Галиче, и Цветан Дамянов, на 20 години, от София, който е бил на гости в селото. При обиск в домовете им са открити веществени доказателства, информираха от полицията.

При разпит вчера в присъствието на съдия тримата са направили самопризнания за участието си в побоя над Ивалин Таралански, оповестиха в залата служебните адвокати на младежите. Те поискаха да не се налага най-тежката мярка за неотклонение, като се обосноваха с възрастта и чистото им съдебно минало.

Съдът не уважи искането на защитата. Той уважи искането на окръжния прокурор Светлозар Лозанов за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като срещу тримата се води досъдебно производство по член 116 от НК за извършване на умишлено убийство по особено жесток начин.

За тежкото престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода не по-малко от 10 години, обоснова се окръжният прокурор.