Великотърновският апелативен съд уважи становището на прокуратурата и потвърди ареста на един от обвиняемите за крупната кражба на пари от склад на фармацевтична компания в Плевен, съобщи "24 часа", позовавайки се на Съдебната палата.

Б.С. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура - Плевен, за това, че на 01.06.2020 г в гр. Плевен, от аптечен склад, при условията на повторност и след предварителен сговор с Х.Т., разбили офиса и отмъкнали 467 578 лв., като кражбата е в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Оставиха в ареста двамата, ограбили фармацевтична компания в Плевен

Оставиха в ареста двамата, ограбили фармацевтична компания в Плевен

Законът предвижда затвор от 10 до 20 години и конфискация на цялото им имущество

Съдът е приел доводите за авторството на деянието, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото, както и че съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши престъпление - обвиняемият е осъждани многократно.

Определението на АС -Велико Търново не подлежи на обжалване.

Другият обвиняем по досъдебното производство на ОП Плевен - Х. Т., не е обжалвал определението на ОС Плевен, с което спрямо него е взетата мярка за неотклонение задържане под стража, уточниха от Апелативната прокуратура.

Припомняме, че на 2 юни стана ясно, че над 300 000 лв. са откраднати от склад на фармацевтична компания в Плевен.

Няколко дни по-късно Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста двамата обвиняеми.