Повдигнаха две обвинения на двамата мъже, нападнали спешни медици в Самоков. Това съобщи районният прокурор Ваня Панева, цитирана от bTV.

До конфликта се стига, след като 53-годишен мъж е докаран в тежко състояние в спешното отделение вчера следобед. Близките му настояват той да бъде транспортиран в София, но според дежурния екип състоянието му не позволява това. Въпреки че медиците започват да реанимират пациента, не успяват да го спасят.

Дежурният лекар се опитва да обясни ситуацията на близките. Целият дежурен екип се заключва в съседно помещение и залоства врата с мебели. Междувременно близките на починалия мъж щурмуват спешното отделение.

50 роми атакуваха Спешното в Самоков

50 роми атакуваха Спешното в Самоков

Били агресивни след смъртта на мъж

Задържани са двамата синове на починалия мъж.

Въпреки че първоначално те отрекоха да са удряли лекари и твърдяха, че баща им е починал от лекарска небрежност, впоследствие признаха, че са бутали медиците и предложиха споразумение.

Едното от повдигнатите им обвинения е за хулиганство, а другото - за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

За подобни провинения се предвиждат по 3 и по 5 години затвор.