Нови обвинения са повдигнати на бившата съдийка Румяна Ченалова, съобщава БиТиВи.

Става въпрос за прецизирани стари обвинения срещу Ченалова. Те са за издаване на съдебен протокол с невярно съдържание и за престъпление по служба, което е извършвано в продължение на две години. Като съдия по гражданско дело на фирмата "Обединени енергийни търговци" срещу Националната електрическа компания (НЕК) Ченалова е наложила запор на 6,3 млн. лв. на държавната компания.

Борисов бил омерзен от записите между "двете каки" и адвоката
Обновена

Борисов бил омерзен от записите между "двете каки" и адвоката

Записът не го бил уязвил

Съдебният процес бил блокиран, тъй като делото започнало без Ченалова да събере необходимата по закона такса. Така НЕК над две години нямала достъп до запорираните си пари.

В продължение на 7 часа бившата съдийка днес се запознавала в спецзвеното на Софийската градска прокуратура с материалите по новото обвинение. Тя коментира, че законът позволява държавната такса да се събира по-късно.

Новото в днешните обвинения било, че са за продължаващо престъпление с 14 отделни деяния - съдебните заседания по казуса.

Момчил Мондешки е мъжът от записите на Ченалова

Момчил Мондешки е мъжът от записите на Ченалова

Това признава самият той

Припомняме, че новите обвинения идват на фона на разкритията за аферата със записите между Ченалова и Владимира Янева. Преди ден се разкри и кой е мъжът в записите. Признанието направи самият участник - адвокат Момчил Мондешки.

В последния предизборен месец активността на прокуратурата се е засилила, коментира Ченалова пред Нова телевизия, след като се сдоби с новите обвинения. Тя обяви още, че преди време адвокат Мондешки я поканил да работи за Пеевски в КТБ, но тя отказала.