Записът на Ченалова, Янева и Мондешки нито ме е уязвил преди, нито сега. Това заяви пред журналисти в Разлог премиерът Бойко Борисов във връзка с изтичащите записи от разговори между адвокат и бивши съдии.

Припомняме, че вчера стана ясно, че адвокат Момчил Мондешки е мъжът от записите на Румяна Ченалова и Владимира Янева. Той призна, че никога не го е крил и е участвал напълно съзнателно в тези записи. Те били направени с цел застраховка и затова се споменавали имената на влиятелни хора. 
Преди време Борисов заяви, че не обръща внимание на две каки, които си говорят за него. 

Борисов коментира, че донякъде е удовлетворен, че народът знае всеки кой кой е. "Малко съм омерзен от всичките - и в едната, и в другата посока. И че адвокатът си е траял толкова време и че са влизали в такива взаимоотношения... И за "Булгартабак" какви глупости се говореха", посочи Бойко Борисов.

Момчил Мондешки е мъжът от записите на Ченалова

Момчил Мондешки е мъжът от записите на Ченалова

Това признава самият той

Той сподели, че би се радвал битката с политическите им опоненти да се води за това кой какво е направил и какво ще направи, а не с компромати.

Борисов припомни, че по искане на главния прокурор му е правена проверка в Лихтенщайн за притежание на акции, участие във фирми и т. н. Прокурорите оттам върнали писмени отговори. Борисов бил помолил да се направят проверки за него навсякъде, където е излязла информация.

"Спомняте си времето, когато Бареков говореше за офшорните фирми на Борисов. Оказа се, че не само няма фирми, не участие - нищо, нула. Отдавна съм претръпнал", подчерта Борисов.

Той припомни всичко, което е направено в Пиринския край в последните две години - пътища, спортни зали, подобряване на екологичната инфраструктура, санирането на жилища. Това било важно, думите отлитат, направеното остава, подчерта Борисов и уточни, че затова му било неприятно да коментира такъв казус.

Той бил предупреден за готвената срещу него кампания. "Тогава мислеха, че аз ще съм кандидат-президент и че няма да остана в правителството, за да си изкараме мандата и да свършим всичките тези добри неща. Оттогава ги готвеха", каза той и подчерта, че всичко, съшито с бели конци, рано или късно излиза наяве. Нямало по-хубаво от истината, категоричен е Бойко Борисов.

По повод коментарите на Стефан Данаилов по негов адрес Борисов заяви, че уважава артиста Данаилов, но не и политика.

"Политиците били възбудители! Мигар той вече 15 г. не е политик или не е на всяка манджа мерудия, с всеки инициативен комитет и колко пъти подлъга хората. Нали той разхождаше Орешарски? Той го разхождаше навсякъде и обясняваше какъв добър премиер ще е... Аз съм, както казва той "пружинко", защото всяко нещо ми е минало през ръцете. Всяка тук дупчица знам, във всеки един регион", гневи се Борисов.

Той бил готов с всеки един, който иска, да седне и журналистите да теглят листчета с градове или села и всеки да кажел какво е направил. Борисов ги знаел поименно. Знаел какви проблеми имало с депото в Разлог, проблема със спортната зала в Гоце Делчев.

ГЕРБ били принудени да преодоляват саботажи, подчерта Бойко Борисов.

Относно изборния процес, той обясни, че бюлетините вече са доставени по места, а полицията и жандармерията имали готовност за охрана на секциите и опазването на реда. Борисов днес бил благодарил на полицията, защото в последните дни имали огромно напрежение и с концерта на Слави Трифонов, и с футболния мач, но са се справили прекрасно. Сега в неделя - пак. Нямали почивка. Заслужавали да им се благодари, защото им било трудно.

Бойко Борисов очаква повече толерантност, защото изборите щели да минат и да заминат. "Пак трябва да си говорим. Както днес Кошлуков каза - ако в България бяхме семейство, щяхме да сме в развод, и то в тежък развод. Съединението прави силата", заключи премиерът.

В Разлог той откри ново депо за битови отпадъци. 

По-късно във Враца лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира казаното от Борисов по отношение на Стефан Данаилов. Борисов не можел да стъпи на малкия пръст на Стефан Данаилов.

"Цял живот да тича срещу него, не може да го стигне. Това, което Ламбо е направил за българската култура и духовност, е несъизмеримо с единствената прочетена книга "Винету" от българския премиер, така че няма как той да разбере големия Стефан Данаилов", категорична е Нинова.