Разследване за убийството в село Търнак се води под ръководството на Окръжна прокуратура - Враца. Досъдебното производство е образувано след получен сигнал от дежурен лекар за транспортиран мъж с рана в главата и без сърдечна дейност, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че около 22:00 ч. на 6 септември 2022 г. пред жилище на ул. "Септемврийци" в село Търнак, община Бяла Слатина, е възникнал битов скандал между трима мъже - роднини, като караницата е прераснала в сбиване. Вследствие на инцидента на е било причинено нараняване в главата на 47-годишен мъж. По време на приемането му за преглед във Филиала за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина е била констатирана смъртта му.

Пребиха до смърт мъж във Врачанско

Пребиха до смърт мъж във Врачанско

Извършителите на побоя са задържани

При оглед на местопроизшествието е намерен дървен предмет, наподобяващ бухалка. Извършителите са установени. Те са на 50 и 28 години, брат и племенник на жертвата. С постановление на наблюдаващия прокурор те са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане обвиняемите да бъдат оставени в ареста след изтичането на този срок. Разследването продължава.