Петима мъже, от които два непълнолетни, са привлечени към наказателна отговорност заради хулигански действия спрямо полицейски служители в село Ясеновец от Районната прокуратура в Разград, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Припомняме, че на 29 юни 17-годишен водач се опита да избегне проверка от служители на "Пътна полиция", като се блъснал последователно в контейнер за отпадъци и в електрически стълб, след което се укри, но по-късно беше установен от полицията.

Докато полицейските служители си изпълнявали задълженията около тях се събрала група от жители на село Ясеновец, които започнали да ги псуват и обиждат, отправяли закани към тях и блъскали по служебния полицейски автомобил. За съдействие на място е изпратен още един полицейски патрул, като групата обградила и него. Събралата се група започнала да хвърля камъни по патрулката, като е счупено задното стъкло на полицейската кола.

По време на инцидента друг младеж - на 16 години, изкъртил една от регистрационните табели на служебен полицейски автомобил. Той също е привлечен към наказателна отговорност, заедно с още трима мъже - двама на 30 г. и един на 31 г., които са обвинени за това, че са извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото и оказали съпротива на орган на властта, изпълняващ своите задължения по опазване на обществения ред.

Работата по изясняване на всички лица, участвали пряко в инцидента, както и за тези нанесли щети по служебния полицейски автомобил, продължава. До момента са извършени множество разпити на свидетели, претърсвания и разпознавания, целящи установяване по категоричен начин всички участници в непристойните действия срещу два полицейски екипа на ОД на МВР - Разград.

Прокуратурата иска МВР да намери всички мигранти от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

Прокуратурата иска МВР да намери всички мигранти от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

Трябва да бъдат разпитани 111 свидетели и 19 вещи лица, както и 47 мигранти