Софийска районна прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 19-годишния Васил Михайлов. Той е обвинен за две престъпления, извършени на територията на град Перник, съобщават от прокуратурата.

На 12.05.2022 г. около 01,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник, обвиняемият. се заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с твърд предмет и с юмрук в областта на главата, като така му причинил лека телесна повреда. От държавното обвинение посочват, че деянието е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват
Обновена

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват

Материалите за 8 престъпления са в 12 тома

Припомняме, след като Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г., той прекара 5 месеца в ареста, но след това бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден се появиха, сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване не винаги е излъчвала сигнал.

Съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата протестира това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Главният прокурор Иван Гешев пък поиска оставката на бащата на обвиняемия, пернишкия прокурор Бисер Михайлов.