Полицейското присъствие във влаковете ще бъде засилено. Това заявиха пред НОВА от отдел "Превозна дейност" на БДЖ.

След убийството на гара Вакарел се предвижда повече полицейски служители да следят за реда в опасните влакове - тези, които се движат в ранните и късните часове на денонощието.

Припомняме, в петък 50-годишен мъж беше намушкан смъртоносно след отправена забележка към други пътници. За убийството бяха задържани двама души - брат и сестра от Ихтиман.

Началникът на отдел "Превозна дейност" Анатоли Атанасов обясни, че преди влизането в сила на всеки нов график за движението на влаковете, регионалните структури на БДЖ информират за проблемните влакове. От отдела уведомяват жандармерията, за да се осигури патрул във вагоните.

Задържаният мъж е извършител на убийството във влака край Вакарел

Задържаният мъж е извършител на убийството във влака край Вакарел

Той и сестра му остават в ареста за 72 часа

Днес ще се проведе среща с жандармерията, на която ще се обсъди засилването на полицейското присъствие по линията София-Пловдив.

Атанасов обясни, че за последните 5-6 години има само един подобен случай и припомни инцидент от 5 ноември в бързия влак София-Бургас, при който отново беше ранен пътник.

Според него е важно при инцидент да се уведоми персоналът на влака, защото служителите са обучени и знаят как да реагират. Атанасов подчерта, че и тази година превозният персонал ще премине през обучение за адекватно поведение в критични ситуации и призова хората да сигнализират за конфликти на 112.

Той допълни, че билетите, които закупуват пътниците, гарантират тяхната сигурност.

"През последните две години положените усилия на дружеството дават резултати и все повече пътници са редовни и ползват билети", увери началникът.

Запитани, пътуващите потвърдиха, че във влака често избухват скандали. Те са категорични, че полицейското присъствие е задължително.

Мъж и жена задържани за убийството във влака

Мъж и жена задържани за убийството във влака

Полицията моли за съдействие пътниците от влака