Шофьорът, предизвикал верижната катастрофа в София в понеделник, е шефът на звено "Държавен контрол" в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Толин.

Днес стана ясна неговата кръвна проба. Тя е отрицателна. Пробата от шофьора обаче е взета часове след инцидента, съобщиха от Нова телевизия.

По закон пробата за употреба на алкохол трябва да се даде до 40 минути след инцидента. В случая на Толин, той е дал проба в болница "Св. Анна" около 4 часа след катастрофата.

Медици твърдят, че за този интервал от време от организма на човек могат спокойно да се изпарят между 0.6 и 1 промила алкохол в кръвта, следователно пробата на Толин е била компрометирана.

Наказват полицай, помел няколко коли в София

Наказват полицай, помел няколко коли в София

Отказал да го тестват за алкохол

Припомняме, че Георги Толин предизвика верижна катастрофа в София, в която бяха включени четири автомобила. Според очевидци и другите участници в инцидента виновникът се е опитал да избяга. Виновният шофьор опитал и да размени мястото си с друг мъж, очевидно по-млад от него, който да поеме вината му. Според очевидците човекът, управлявал автомобила, е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от Нова телевизия.