Делото по искането за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман ще бъде разпределено публично. Това съобщават от ВКС след като е постъпила молба от журналисти. 

Делото пред камерите на операторите и пред журналистите ще бъде разпределено днес от 16 часа във Върховния касационен съд. 

Полфрийман не се е поправил, убеден зам.-министър Николай Проданов

Полфрийман не се е поправил, убеден зам.-министър Николай Проданов

Николай Проданов призова за въздържане от коментар на съдебни решения

Делото е образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на въззивно частно наказателно дело № 921/2019 г. на Софийския апелативен съд и за отмяна на постановеното определение по него за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман.

Вчера от ВКС върнаха искането на СГС за окомплектоване на документацията със основна забележка, че Джок Полфрийман не е уведомен лично за искането на главния прокурор. Като страна по делото това би попречило да организира своята защита, посочваха от ВКС.

За да се разпределя делото днес, това означава, че на освободения от Централния софийски затвор Полфрийман вече е връчено искането за възобновяване на производството за предсрочното му освобождаване. 

Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му

Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му

Зам.-министър Балабанов увери, че австралиецът няма никакви претенции към МВР