Мирослав Писов, един от петимата полицаи, осъдени вчера от Върховния касационен съд (ВКС) на 7 години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората, се предаде в полицията в Благоевград, съобщава БГНЕС.

Писов пристигна с джип със свой приятел. След като се изказа пред репортерите, влезе в полицията, след кратък разговор със следовател се върна до колата, взе си сак с дрехи и влезе отново в сградата на местното МВР.

"Не зная дали тук или в прокуратурата трябва да се явя. Това, което се иска от нас, ще го направим - да се явим, както разбрахме от медиите и от другите хора, че е необходимо да ни задържат и да ни приведат в изпълнение на политическото решение на Лозан Панов. Да е жив и здрав", каза Писов.

Той определи присъдата като политическа: "Идват евроизбори и групата на Лозан Панов трябва да направи така че през решенията, които те взимат, да вземат държавната власт насилствено. Те искат да я вземат насилствено, защото не могат да я вземат с избори. Ние сме представители на българската държава, ние сме представители на МВР. Ние не сме осъдени лично като хора, а какво е осъдителното решение, не знаем, те не искат да го дадат.

Ние как да обжалваме това нещо, те не искат да го дадат. Нашите адвокати не могат да получат решението, за да го обжалваме пред главния прокурор и пред ВКС, изтъкна Писов.

Според него всеки един гражданин може да бъде поставен в тази ситуация. 

"Лозан Панов съдебен лекар ли е или се явява като моралния ментор на държавата", попита Мирослав Писов.