Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд извършителя на четворното убийство в Каспичан.

Срещу 64-годишният П.П. е повдигнато обвинение, че на 24 септември тази година умишлено умъртвил четирима души - възрастно семейство на 81 и на 70 години и техните син и дъщеря на 46 години и на 48 години. Убийството било предумишлено и било извършено с особена жестокост.

Четири трупа откриха в къща в Каспичан
Обновена

Четири трупа откриха в къща в Каспичан

Жертвите са майка и баща и техните син и дъщеря

През 1989 г. в Смолян при конфликт обвиняемият нападнал и ранил с нож в корема друг мъж. За това свое деяние той бил осъден на наказание "лишаване от свобода", но изпълнението му било отложено. Към момента на второто престъпление подсъдимият бил реабилитиран по право.

През 2015 г. мъжът се пенсионирал и се върнал в къщата на семейството си в Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия вход - жертвите Г.В. и Г.В, които били негови чичо и стринка. Между тях обаче често възниквали конфликти и се налагала намеса на полицията. Причина за пререканията било това, че възрастното семейство често гонело подсъдимия от къщата, тъй като смятало, че той не трябва да живее там.

През есента на 2018 г. пред свидетели обвиняемият отправил закани по адрес на роднините си.

Роднински спор в основата на четворното убийство в Каспичан

Роднински спор в основата на четворното убийство в Каспичан

Убити са членовете на едно семейство

На 24 септември на улицата пред къщата между убиецът, който бил употребил сериозно количество алкохол, и една от жертвите възникнал конфликт.

Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и нахлул в дома на чичо си и стринка си. Той ги попитал кога ще спрат да го гонят от къщата. Жената му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава обвиняемият я нападнал с приготвеното оръжие и й нанесъл смъртоносни удари. Веднага след това нападнал и убил чичо си.

След като извършил двойното убийство, П.П. се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал децата на убитите. Той се нахвърлил и върху тях с брадвичката и ги умъртвил, както родителите им.

Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения в четворното убийство в Каспичан

Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения в четворното убийство в Каспичан

Затвор от 15 г. до доживотен без право на замяна може да получи обвиняемия

Обвиняемият счупил телефоните на жертвите си, измил ръцете си и напуснал къщата, като заключил след себе си входната врата. След това се прибрал в дома си, където бил намерен на следващия ден от полицията.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Убиецът от Каспичан вече осъждан за опит за убийство

Убиецът от Каспичан вече осъждан за опит за убийство

Прокуратурата повдигна обвинение спрямо мъжа, той направил самопризнания