Полицай, който е бил спипан до местопрестъплението, и съучастникът му са предадени на съда, съобщиха от прокуратурата. Обвинителите са внесли документите пред магистратите от столичния градски съд.

Двамата обвиняеми ще отговарят пред Темида за кражбата на голямо количество цигари на стойност 5200 лв., които са задигнали от магазин CBA в столичния квартал "Люлин".

Софийски полицай изпращал цигари без бандерол към Видин

Софийски полицай изпращал цигари без бандерол към Видин

Група от четирима действали по точно определена схема

Полицаят В. Асенов и аверът му И. Илиев си подготвили удара добре предварително. Имали подходящи технически средства, лост и отвертка.

След като разбили металната решетка на входната врата, веднага намерили металните боксове, в които се съхранявали цигарите. Отворили ги и натъпкали един чувал с цигари.

След това напуснали магазина и офейкали в посока близкия паркинг, където ги чакала колата за бягство. Метнали откраднатото в багажника, както и частите от счупените боксове, отвертката и лоста. Качили се във возилото и Илиев подкарал.

Планът им бил добре изпипан технически и издебнали да няма свидетели наоколо, но пропуснали все пак един, който се обадил и подал сигнал, че се извършва обир.

Диспечерите изпратили дежурна патрулка и така двамата били спипани в близост до местопрестъплението.

Асенов слязъл от колата и веднага показал на колегите си служебната карта на МВР служител, за да ги накара да спрат проверката. Те обаче настояли и така намерили цигарите и другите улики в багажника.

Двамата задържани не могли да дадат смислено обяснение откъде ги имат, пробвали с версия, че просто ги намерили, но колегите на Асенов не се вързали и откарали двамата в районното.

Преди това обаче Асенов се опитал да им пробута подкуп от 200 лв., което утежнява вината му и прибавя нов материал в обвинителния акт срещу него.

Той е бил освободен от съда под гаранция. Съучастникът му е оставен за постоянно зад решетките, докато тече разследването. Все още не е насрочено заседание на съда.