Жена, минала покрай катастрофиралата таксиметрова кола, в близост до която бе открит убит шофьора, е подала сигнал за инцидента, съобщи bTV.

Тя е откарала предполагаемия извършител на убийството до Разград. Дамата е помислила, че той е шофьорът на катастрофиралото такси.

По първоначална информация убитият шофьор е качил мъж от автогарата в Разград, който поискал да бъде закаран до село Дянково.

Според окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров убиецът е бил опитен, седнал отзад вдясно в колата, за да не го вижда жената. Има характерна походка, леко накуцва. Той призова, ако някой го разпознае, да се обади в полицията.

Откриха убит таксиметров шофьор край Разград
Обновена

Откриха убит таксиметров шофьор край Разград

Първоначално са сметнали, че става въпрос за катастрофа

Припомняме, по-рано бе съобщено, че е открит убит таксиметров шофьор на пътя между Разград и село Дянково. Сигналът за инцидента е получен в полицията в сряда вечерта около 22 часа.

По първоначална информация разследващите предположили, че става дума за катастрофа. Огледът показал, че се касае за криминално престъпление.

Случаят се разследва от екипи на полицията в Разград. Изясняват се причините за тежкия инцидент и се издирва евентуален извършител.

По-късно стана ясно, че откритият мъж е на 63 години и е от Разград. Пристигналият автопатрулен екип открил таксиметров автомобил "Дачия" с разградска регистрация. Колата била извън пътното платно. В гората, на около 8 метра от автомобила, е намерен труп на мъж. По тялото имало две прободно-порезни рани от нож във врата.