Горски стражар от Кюстендил е бил нападнат пред семейството му заради това, че е съставил акт на нарушители. От Изпълнителната агенция по горите настояват за промени в Наказателния кодекс, за да бъдат защитени служителите им.

Въпросният служител е отишъл със семейството си в ресторант, където в същото време ловна дружинка от село Уши са имали отчетно събрание.

Още с влизане в заведението горският служител и неговото семейство са получили устни заплахи от жена, че не са желани на това място

Горският служител със семейството си - жена му, бременна в третия месец, и малко дете на седем години, тръгват да излизат, но ги настигат и започват да го удрят.

Побоят е заради факта, че преди две години този горски инспектор е съставил акт на познати на председателя на ловната дружинка, тъй като те не са били с редовни документи.

На място е извикана спешно полицейска група от РУ „Полиция” – Кюстендил, която се отзовава веднага. По случая е образувано дело.

Изпълнителна агенция по горите и нейните структури осъждат строго всяко посегателство върху нейните служители, които ще продължават да извършват контрол по опазване на горските територии и да налагат строги санкции за всички, които нарушават законовите нормативни актове.

В последните две години посегателства над горски служители са над 57.  Има регистрирани около 43 заплахи, а много от тях изобщо не са и докладвани от горските.