Окръжната прокуратура в Ловеч преквалифицира обвинението срещу Начо Пантелеев, привлечен към наказателна отговорност за причиняването на катастрофата край великотърновското село Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. Пет месеца след инцидента, случаят вече е квалифициран като особено тежък.

Готови са резултатите от автотехническата експертиза за скоростта на спортния автомобил на Начо Пантелеев, съобщи БНР. "Посочено е, че Начо Пантелеев е управлявал автомобила по време на катастрофата със скорост от 165 км/ч и е нарушил правилата на движение, като не е спазвал дистанция от автомобила, който изпреварва", посочи Венцислав Фоти, адвокат Пантелеев. Защитата не е наясно на база какви доказателства е преквалифицирано обвинението, като материалите все още не са й предявени. "Самата автотехническа експертиза не сме я виждали все още не сме се запознали", отбеляза Фоти.

Откриха мъжа, убил Ферарио Спасов при катастрофа

Откриха мъжа, убил Ферарио Спасов при катастрофа

Начо Пантелеев пребивава в Стара Загора, където изтърпява мярка за неотклонение "подписка"

След преквалифицирането на обвинението Начо го грозят от 5 до 12 години затвор. Той остава с мярка за неотклонение "подписка".

Очаква се преди съдебната ваканция Окръжната прокуратура в Ловеч, на която беше прехвърлено разследването, да внесе обвинителния акт и делото да започне по същество в Окръжния съд във Велико Търново.