На 20 ноември от 11.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод предстоящата Национална седмица за борба със затлъстяването под надслов "Ролята на училището за създаване на здравословен модел на хранене-2".

Проявите се провеждат под патронажа на д-р Румяна Желева, министър на външните работи и Румяна Нейкова, олимпийски шампион. На пресконференцията ще бъдат представени резултатите от извършените проверки от РИОКОЗ в училищните бюфети по спазване на изискванията на Наредба № 37 за здравословно хранене на учениците и планираните информационни и спортни инициативи в рамките на кампанията.

В пресконференцията участие ще вземат: Ст.н.с.д-р Стефка Петрова, дм, Директор на НЦООЗ, Национален консултант по хранене и диететика към МЗ, Координатор на Националния план за действие „Храни и хранене" 2005 - 2010 г.; д-р Снежана Алтънкова, директор на дирекция „Обществено здраве" в МЗ; доц. д-р Мая Константинова - Специализираната болница за активно лечение на детски болести, Клиника по ендокринология, диабет и генетика; Изабел Басмаджиян, представител на сдружение „Настоящи и бъдещи майки"; Емилия Манолова - директор на 26 СОУ "Йордан Йовков"; Петър Стойчев - деветкратен носител на Световната купа по плувен маратон, Световен рекордьор по преплуване на Ламанша.