Президентът не трябва само да налага вето, а да предизвика дебат, да даде идеи, за да се решат недъзите на НСО. Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред bTV.

Той изрази възмущението си, че се злоупотребява с доверието на гражданите и се охраняват хора, които нямат нужда от това.

Бившият министър на отбраната заяви, че е твърдо против създаването на алтернативна служба за охрана.

Ген. Димитър Владимиров: Изля се много помия върху НСО, има целенасочена пропаганда

Ген. Димитър Владимиров: Изля се много помия върху НСО, има целенасочена пропаганда

Голяма загадка е защо се предлага избор коя служба за охрана да използва президента

По думите му висшите постове в държавата са три - президент, министър-председател и председател на Народното събрание. Кой да бъде охраняван обаче решава Бойко Борисов. Това хората трябва да го знаят. Охранява се и Ахмед Доган, това е възмутително, същото е с Делян Пеевски, подчерта Ноев.

Той даде за пример и бившият правосъден министър Цецка Цачева, която е била свалена от власт за несправяне с работата си, но имала право след това 4 години да ползва служебна кола и охрана.

Правосъдният министър иска разследване на компроматите с Борисов

Правосъдният министър иска разследване на компроматите с Борисов

Според него зад кампанията стоят разследвани лица

Във връзка със снимките и записите с премиера Бойко Борисов, Ноев отбеляза, че трябва да се разбере първо дали фактите са верни и след това да се търси кой го е направил и с какъв мотив.

Едноличната власт така си организира нещата, уточни Бойко Ноев. По думите му премиерът няма право дори да си кара джипката.

Ноев е на мнение, че прокуратурата не може да разследва снимките и записите с Борисов, тъй като Гешев бил заинтересована страна. Ако той бил на мястото на премиера, щял да настоява за независимо разследване не само за записите и снимките, а и за къщата в Барселона.