Джошуа Дракър бе признат за виновен за двойното убийство на българската студентка Лора Николова и нейния приятел Андрю Робъртсън.

На 5 април 2004 г. полицията откри телата на 25-годишното момиче и нейния годеник - 40-годишния Дейвид Андрю Робъртсън, в къща в предградието на Атланта.

Съдебните заседатели обсъждаха фактите и показанията само половин час и намериха убиецът на Лора за виновен.

Заседателите не приеха тезата на защитата, че убийството на Андрю е било за отмъщение. 14 месеца преди стрелбата той се обадил на Дракър и му казал, че сестра му Аманда е в безсъзнание, след като приела свръхдоза наркотици, които той й продал. Сега момичето е пълен инвалид. От прокуратурата отхвърлиха това оправдание с мотива, че инцидентът с Аманда е станал повече от година преди убийството.

Защитата искаше от съдебните заседатели да оневинят Дракър за смъртта на Лора, тъй като според тях това е било инцидент, при който пистолетът сам е гръмнал два пъти, докато двамата са се боричкали, след като Дракър застрелял приятеля й Андрю.

По-късно днес започва втората фаза на процеса, в която съдебните заседатели ще трябва да решат дали да наложат най-тежкото наказание, което иска прокуратурата - смърт.