Все още се издирват мъжете, които нападнаха и принудиха да съблече екип на ЦСКА 14-годишно момче в автобус на градския транспорт в София. Преглеждат се записите от камерите в автобуса, съобщи bTV.

Момчето вече е на училище и постепенно се възстановява от травмата. Разговорите до този момент показват, че се чувства добре.

Въпреки инцидента и големият отзвук младият спортист спечели в събота сребърен медал по самбо. 

Според учителите и директора на училището агресия от страна на младежа е изключена.

Издирват нападатели, обрали и съблекли 14-годишно момче в автобус в София

Издирват нападатели, обрали и съблекли 14-годишно момче в автобус в София

Нападението е извършено в автобус 404 в столичния квартал Редута

Психолози ще работят с младежа паралелно с учебните занятия.

Очаква се днес да бъдат взети обясненията на момчето по случая. Проверката беше изискана лично от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Усилено се работи, за да се установи кои са лицата, съблекли момчето в столичния автобус, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

По думите му това е една много дръзка хулиганска проява, която е повдигнала много въпроси в обществото за гражданската активност. 

Най-вероятно извършителите са фенове, които при такива ситуации, за да докажат своя лоялност към клуба, предприемат такива хулигански действия. Не се случва за първи път, но това е изключителна просташка постъпка, подчерта вътрешният министър. 

По-рано днес образователният министър Красимир Вълчев заяви, че образователната система не може да предотврати подобни функции, но може да има добра възпитателна работа. 

Според разказа на момчето нападателите го запитали: "От ЦСКА си, нали" и поискали да свали екипа си. Отидох към шофьора, помолих го да заключи вратите. Хората само ме гледаха и не съдействаха. "Това е все пак България", казал шофьорът.

Вълчев: Училището трябва да компенсира недостига на възпитание

Вълчев: Училището трябва да компенсира недостига на възпитание

За ¾-ти от децата, които не са на предучилищна българският не е майчин