Одитният доклад на болница "Пирогов" се проверява от Софийска градска прокуратура. Това съобщиха от пресцентъра на институцията, цитирани от 24 часа.

Инспекцията е във връзка с финансови нарушения и обществени поръчки. Наблюдаващият прокурор е дал разрешение на министъра на здравеопазването да разгласява данни от доклада.

Припомняме, че днес на брифинг министърът на здравеопазването Христо Хинков посочи, че е предприел необходимите действия да освободи директора на "Пирогов", когато е получил одитния доклад за явни и финансови нарушения в болничното заведение, за да не бъде обявен в безстопанственост.

Съдът спря вписването на новото ръководство на "Пирогов"

Съдът спря вписването на новото ръководство на "Пирогов"

Заради жалба на досегашния директор Валентин Димитров

Отстраняването на директора на "Пирогов" първо предизвика трус в управляващата сглобка, като от ГЕРБ не само защитиха директора, но обявиха и бойкот на законодателните инициативи на Министерски съвет, включително по бюджета за следващата година. 

Днес позицията им вече беше малко по-друга

От Здравния съвет към болницата излязоха с позиция в защита на настоящия ръководител на лечебното заведение и поискаха всяка една смяна на ръководство да бъде предварително съгласувана с тях.