Христо Иванов излезе днес с обръщение на живо от ТЕЦ "Варна" и обвини управляващите за съучастие в далаверата със студения резерв на Доган.

От Върховната касационна прокуратура (ВКП) малко по-късно съобщиха, че са се самосезирали и ще проверят дали има образувани преписки/досъдебни производства по повод изнесените в публикацията твърдения.

По изчисленията на "Демократична България" договорът е струвал на данъкоплатците 54 млн. лв. Акцията си Иванов обяви като продължение на започнатото на Росенец и продължаване на това да се разкрие, че България се управлява от една необяване коалиция между ГЕРБ, ОП и ДПС и това, че България - институциите, финансите на страната, енергетиката на страната - е поставена в тежка корупционна зависимост от сараите на Доган и неговия чирак Пеевски."

Мехмед Дикме: Договорът за студения резерв изтича след седмица

Мехмед Дикме: Договорът за студения резерв изтича след седмица

ДПС има нужда от сериозна реформа

Това че Валери Симеонов е обявил, че ще се намали десет пъти това, което сме плащали за студен резерв, всъщност е признание, че са се плащали 10 пъти повече.

Христо Иванов поставя и въпрос как така малката фирма, купила ТЕЦ-а, е получила за десетина дни отказвани на ЧЕЗ в продължение на години лицензи.

Иванов повдигна и ключовите въпроси, свързани с поредицата от машинации с активно държавно съучастие, направили Доган собственик на 70% от вече преобразената структура, снабдена с лицензи, разрешителни и договор за студент резерв.

Христо Иванов заявява и че никой не иска да проверява д-р Доган. Иначе нарича ТЕЦ-Варна "куп желязо, през които философът Доган успява да изкара през вашите сметки за ток, от вашите джобове, сумата от 54 млн.

"Прокуратурата не се самосезира, когато става въпрос за Пеевски и Доган. Чуваме ли се г-н Гешев? Дали случайно ще забележите това, което се случва?"

От Върховната касационна прокуратурата уточняват, че ако в хода на проверката бъдат констатирани данни за извършени престъпления, същите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура. При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност.

Христо Иванов предупреди и във връзка с вота на недоверие, че БСП е създала Пеевски, а ГЕРБ го нахрани.

Лидерът на "Да, България!" и съпредседател на "Демократична България" поиска отново оставката на премиера и главния прокурор, разпускането на парламента и насрочването на предсрочни избори, посочвайки, че "корупционерите на Пеевски и Доган" трябва да бъдат изчистени от България, институция по институция, за да бъде спасена включително и европейската икономическа помощ. "Ако нещата не се променят, парите на европейските данъкоплатци ще отидат пак в джобовете на д-р Доган и неговия любим чирак Пеевски." Христо Иванов завършва изявлението си с думите:

"Ето тази далавера е мръсната тайна за управлението, за необявената коалиция между ГЕРБ и ДПС, между Патриотите и ДПС, назад във времето между БСП и ДПС."