Студеният резерв трябва да бъде силно ограничен със заповед на енергийния министър Теменужка Петкова. За това настоя пред медиите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Има сериозни опасения и упреци, че се злоупотребява с тези пари, каза той. Темата е обсъдена между другото на коалиционен съвет, стана ясно от думите му. След като бъде отхвърлен вота на недоверие, Симеонов щял да постави въпроса за незаконните строежи в парк "Росенец".

АСБ: „Росенец” е символ на пленената държава

АСБ: „Росенец” е символ на пленената държава

Руските анклави по морската ни граница са заплаха...

Още през 2018 г. като вицепремиер той поставил въпроса за студения резерв и той да се пренасочват към държавната "Марица", а не към ТЕЦ - Варна, но отговор не получил. Общо 60 милиона лева на два транша са отнети от "Марица Изток 2" и са пренасочени към ТЕЦ - Варна.

Валери Симеонов ще иска премахването на незаконните постройки в парк "Росенец". Той поздрави Христо Иванов за смелата му постъпка. НФСБ обаче води битката там още от 2014 г., каза Симеонов.

Следим апетитите на Ахмед Доган по Черноморието още от далечната 2010 година, когато с хеликоптер той облиташе, избираше къде да дебаркира и къде да си направи база, подчерта Симеонов. Първото желание на Доган бил остров Света Анастасия. Там обаче, по думите му, не му се отворил парашута. След това поискал да вземе Военноморската база в Созопол.

Премиерът Бойко Борисов бил съгласен с идеите на Валери Симеонов за студения резерв. Студеният резерв бил форма за източване на държавния бюджет, по мнението на лидера на НФСБ. Коалиционните партньори се разбрали да се вслушват в слуховете за обвързаности на Министерски съвет с обекти на Доган и Пеевски. Досега на тези съмнения не се обръщали внимание. Изпълнителната власт нямало да бъде безразлична.