Прокуратурата поиска по-тежка присъда за водача, убил двама младежи на бул. "Сливница". Софийска градска прокуратура (СГП) протестира присъдата с която на Адриан Антонов бе наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години, което бе намалено с 1/3 заради неговите самопризнания. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинителният акт срещу Антонов бе внесен в съда на 23.04.2024 г. Съдебното производство протече по съкратената процедура. Обвиняемият направи самопризнания.

Държавното обвинение прие за установено, че при управление на моторно превозно средство подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост на пешеходна пътека е причинил смъртта на 24-годишната А.М. и 22-годишния Я.С.

Според прокурора по делото обаче не са отчетени с нужните изчерпателност и пълнота наличните редица отегчаващи вината обстоятелства, поради което неправилно е прието, че наказанието следва да бъде определено при баланс на смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства.

Поради това с протеста прокуратурата иска увеличаване както на наказанието лишаване от свобода, така и на наказанието лишаване от право да бъде управлявано моторно превозно средство.

Предстои разглеждане на делото от Апелативен съд-София.

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. "Сливница"

Осъдиха на 6 г. затвор шофьора, прегазил двама младежи на столичния бул. "Сливница"

Наложена му е и забрана да управлява МПС за срок от 9 години