От Асеновградската прокуратура внасят иск за ареста на 31-годишния Петър Низамов за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. Информацията е на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиниха Перата за удара над оператор в Асеновград

Обвиниха Перата за удара над оператор в Асеновград

Това е четвъртото дело на Перата за побой

Искането за ареста е, че по време на протеста от 2 юли 2017 г. в Асеновград без да бъде провокиран, Низамов хванал оператора на една от националните телевизии с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

В протеста участвали около 5 000 души. При достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. Агресията към оператора е била след това. Низамов не е бил провокиран, за да нападне журналиста.

Обсъждат постоянен арест за още двама участници в мелето в Асеновград

Обсъждат постоянен арест за още двама участници в мелето в Асеновград

Асен А. и Джавет Ю. хвърляли камъни, обиждали, заплашвали и носели дървени тояги.

Нападението е станало пред много хора. Прекратено е след намесата на полицаите. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, приложени са видеозаписи от национални и кабелни телевизии, извършени огледи и др.

Биячите от Асеновград остават в ареста

Биячите от Асеновград остават в ареста

Постановлението идва от Районният съд в Асеновград

До момента обвиняемият Петър Низамов е бил осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. По тях е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г.