Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в к. к. Слънчев бряг.

Трима от тях бяха задържани на 3 септември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП на територията на Пловдив, Кърджали и Слънчев бряг. Четвъртият обвинен за участие в групата изтърпява наказание в затвора за друго престъпление, а петият е задържан в следствения арест във Варна - също по обвинение за друго престъпно деяние.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е била сформирана в началото на 2019 г. и е разпространявала в курортния комплекс различни по вид наркотици, предимно марихуана и екстази. По време на полицейската операция по задържането на участниците, в автомобил на единия от тях са намерени и иззети 300 г наркотици. По досъдебното производство са събрани множество други доказателства, установено е, че при задържането на единия от обвиняемите, в тоалетната в жилището му е бил изсипан найлонов плик с хапчета екстази.

Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд на тримата задържани да бъдат наложени най-тежките мерки за неотклонение "Задържане под стража".