При ареста на кмета на пловдивския район "Север" Ральо Ралев се разследват корупционни престъпления. Досъдебното производство е образувано от Специализираната прокуратура преди около 5 месецаДо края на деня ще стане ясно колко ще бъдат привлечени и за какви престъпления по Наказателния кодекс. Това заяви в краткото си изявление заместник-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти по повод задържането на кмета на район "Север" в Пловдив Ральо Ралев.

Арестуваха районен кмет на Пловдив
Обновена

Арестуваха районен кмет на Пловдив

КПКОНПИ и Криминална полиция са го арестували

По-рано бе съобщено, че причина за ареста на кмета са строежи в парк. Очаква се в събота, 1 юни на брифинг в сградата на Специализираната прокуратура да прецени какви мерки за неотклонение да бъдат определени.

Строежи в парк "сложили" белезници на районния кмет на Пловдив

Строежи в парк "сложили" белезници на районния кмет на Пловдив

При задържането си Ральо Ралев заяви, че не знае за какво е арестуван

Той отхвърли всякакви въпроси дали задържането на кмета на район "Север" има прилики с бившия кмет на столичния район "Младост". Гешев отхвърли и въпроси затова кога ще се гледа мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева.

Разследването се проведе от следователите от Спецпрокуратурата, а оперативните действия - от Антикорупционната комисия. Ползвани са специални разузнавателни средства, възложени от Специализираната прокуратура.