Районна прокуратура - Ямбол се самосезира и разпореди проверка по журналистически материали (от 25.07.2020 г.), съдържащи твърдения за множество престъпления извършени от лицето Д. В.

По време на проверката трябва да бъде установено дали изложеното в статията отговаря на обективната действителност. Ще бъде изяснено извършени ли са от Д. В. твърдените в статията деяния. Имало ли е подавани жалби за твърдените престъпления и извършвани ли са проверки по тях. Ще бъдат установени и разпитани всички лица имащи отношение към посочените в материалите данни.

Проверката трябва да бъде осъществена от служители на ОД на МВР - Ямбол. Срокът за нейното приключване е 30 дни.

Най-вероятно става дума за прочулия се у нас като "ловец на бежанци" Динко Вълев от Ямбол, въпреки че прокуратурата използва само инициалите. 

Освободиха от ареста Динко, "ловеца на бежанци"

Освободиха от ареста Динко, "ловеца на бежанци"

Набил работник

В интернет пространството news.bg откри статия в която се говори за извършени престъпления от Динко: склоняване към проституция, грабежи на камиони, побои над възрастни и палежи. 

Според статията от сводничество Динко декларирал приходи между 150 - 200 хил. лв. месечно. Най-новото му занимание било грабежи на камиони. Фирмата му "Бозав" ЕООД от 2017 г. се водела на загубла - нито 1 лв. печалба, но на базите му имало желязо за 4 млн. лв. Не плащал и данъци на държавата. Извършвал и палежи. Имал сериозни връзки в полицията в Ямбол, където всички производства срещу него са прекаратени. 

Припомняме, че през 2017 г. Динко беше задържан за побой и отвличане, след което беше освободен. 

Преди това Динко Вълев беше разследван за проповядване на насилие и омраза. 

“Ловецът на бежанци" Динко задържан за побой и отвличане

“Ловецът на бежанци" Динко задържан за побой и отвличане

Вълев е задържан за 24 часа по сигнал на човек

Припомняме, че Динко от Ямбол беше задържането му на българо-македонската граница при опит да пренесе паметна плоча, за да я постави на мястото на потрошената от друг националист плоча в памет на загиналите български военни на връх Каймакчалан.

И тогава той даде поредица от интервюта, както и преди това, когато стана известен като ловец на мигранти с незаконни арести по границата.

След като на 14 февруари 2016 г. задържа 11 сирийски бежанци и пусна видеоизявления във фейсбук бе привикан на разпит в Бургас.