Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Стилиян К. и Ангел М. за причинена от тях по непредпазливост смърт на лишения от свобода Горан Горанов- Лудия. 

Стилиян К. и Ангел М. са привлечени като обвиняеми за това, че на 25 март 2017 г., при възникнала аварийна ситуация с парното отопление, обвиняемите надзиратели не са реагирали на виковете за помощ на лишения от свобода.

Прокуратурата разследва смъртта на Горан - Лудия в затвора

Прокуратурата разследва смъртта на Горан - Лудия в затвора

Той е бил в самостоятелна килия

Обвиняемите не са предприели своевременно мерки за ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от нея и опазване на живота и здравето на Горан Горанов, независимо че са забелязали излизащата пара от прозореца на неговата килия, която постепенно е изпълнила коридора на затвора.

При съприкосновението на парата с тялото на Горан Горанов тя предизвикала тежка термична травма, която е причинила смъртта. По трупа са установени следи от изгаряния.

Почина Горан Горанов, бил свещеници и надзиратели

Почина Горан Горанов, бил свещеници и надзиратели

Предполага се, че става въпрос за сърдечен удар

Спрямо обвиняемите е наложена забрана за напускане на страната.

Предстои внасяне на материалите по делото с обвинителен акт в съда.

Припомняме, на 25 март 2017 година Горан Горанов почина в килията си в затвора. Причините за неговата смърт не са ясни, макар че първоначално категорично се отрече версията Горанов да е предозирал с наркотици зад решетките.

Дали Горан Горанов-Лудия ще остане още малко в затвора?

Дали Горан Горанов-Лудия ще остане още малко в затвора?

Внасят обвинение за нападение над надзирател

Горан излежаваше присъда от 2 години и 6 месеца за нападение над надзирател. Бившият борец и бодигард през 2016 г. нахлу въоръжен в интернет клуб, вися дрогиран от външното тяло на климатик в ж. к. "Меден рудник", вся масова психоза в ж. к. "Възраждане" с кръстове, които редеше под прозорците на бургазлии, а през март 2016 година наби и двама католически свещеници в Бургас.  След това в затвора нападна и надзиратели

Мъж набил двама католически свещеници и избягал

Мъж набил двама католически свещеници и избягал

Обявен е за местно издирване