Пловдивската районна прокуратура внесе в съда два обвинителни акта за отглеждане на марихуана и за държане на наркотично вещество, съобщиха от прокуратурата.

Единият обвинителен акт е срещу 28-годишния Венцислав К. Той е за отглеждане на растения от рода на конопа, в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпление по чл. 354в ал.1 от Наказателния кодекс.

На 27 октомври 2016 г. в Пловдив след сигнал е направена проверка от служители на МВР в апартамент, обитаван от Венцислав К. При извършеното претърсване в една от стаите били намерени 26 растения с марихуана в саксии, както и вещи за тяхното отглеждане - лампи, вентилатори, препарати за растителна защита, които са иззети.

След химическа експертиза е установено, че марихуаната е с тегло 1079 грама на обща стойност 6 474 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда и обвинителен акт спрямо Ангел М., на 35 г., за това, че без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а ал.5 във връзка с ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

На 7 май 2016 г. в Пловдив полицейски служители са проверили автомобил "Пежо", управляван от Ангел М. Те установили, че пред скоростния лост на моторното превозно средство се намирал найлонов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество. Назначена е била физико-химическа експертиза, която установила, че веществото е амфетамин. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседания по делата.